Recept

Tomatensalade met ricotta en gremolata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Knallende kleuren

De tomaten zijn nu het allerlekkerst. Kies voor een mooie verscheidenheid en ga voor verschillende smaken, maten en kleuren. 

Waarom kiezen voor biocitroen?

Bij biocitroenen ben je zeker dat de schil niet behandeld werd met chemische bestrijdingsmiddelen of een schimmelwerende laag hebben gekregen. Ga je dus de schil van een citroen (of andere citrusvrucht) gebruiken, kies dan altijd voor bio exemplaren. Als je alleen het sap nodig hebt, zijn gewone citroenen prima.

bereiding
  1. 1

    Spoel de tomaten en snij ze in plakjes. Schik ze op een schaal en lepel er de ricotta tussen. Hak de pistachenootjes fijn.

  2. 2

    Maak de gremolata. Schil de zeste van de citroen en pel de knoflook. Hak de citroenzeste, de knoflook en de bladpeterselie fijn en meng ze goed onder elkaar.

  3. 3

    Strooi de gremolata over de tomatensalade en werk ze af met het verse basilicum, de olijfolie, peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tomatensalade met ricotta en gremolata

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!