Kerstomatensoepje met kruidenkaas
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel en halveer de tomaatjes. Maak de puntpaprika schoon, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in reepjes. Leg de groenten in een ovenschaal, bedruppel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Gaar ze ongeveer 25 minuten in de oven.
-
2
Snij het brood in blokjes en bak die in olijfolie goudbruin. Kruid ze met peper en zout en laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
3
Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Bak ze in een diepe pan in olijfolie glazig. Kruid ze met het paprikapoeder en roerbak 1 minuut.
-
4
Giet er de bouillon bij en voeg de geroosterde groenten en het bakvocht toe. Breng de soep aan de kook. Zet het vuur dan uit, voeg de kruidenkaas toe en mix de soep glad. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Serveer de soep in hittebestendige glaasjes of kommetjes en werk ze af met de croutons en het basilicum.