Recept

Bruschetta met ricotta, rucolapesto en gepofte tomaatjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Klein van formaat, groots van smaak. Maak deze bruschette met de lekkerste zongerijpte kerstomaatjes.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de kerstomaatjes en leg ze in een ovenschaal. Bedruppel ze met de balsamicoazijn en wat olijfolie. Kruid ze met peper en zout en pof ze ongeveer 12 minuten in de oven.

  2. 2

    Roer intussen de ricotta los en kruid hem met peper en zout. Maak ook de pesto. Pel de knoflook. Doe de rucola, de knoflook, de pijnboompitten en de parmezaan in een blender. Giet er een flinke scheut olijfolie bij, mix tot een gladde pesto en kruid die met peper en zout.

  3. 3

    Snij het stokbrood in plakjes, bestrijk die langs beide kanten met olijfolie en bak ze goudbruin in een koekenpan.

  4. 4

    Schep op elke bruschetta een lepeltje pesto en een lepeltje ricotta. Beleg ze met de gepofte tomaatjes en werk ze af met de tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bruschetta met ricotta, rucolapesto en gepofte tomaatjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!