Recept

Pastasalade met geroosterde groenten en krokante balletjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze groenterijke pastasalade is ook lekker met gebakken scampi’s in plaats van de gehaktballetjes.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de courgettes, de rode ui en de paprika schoon, snij ze in hapklare ¬stukken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Spoel en halveer de kerstomaten en leg ze mee op de ¬bakplaat. Schenk er de rijstolie bij, kruid met de Double Garlic Pepper-kruiden en grof zeezout en hussel alles goed door elkaar. Gaar de groenten 20 à 25 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak de balletjes. Snipper de peterselie. Pel en snipper de sjalot. Stoof de sjalot aan in een beetje olijfolie en voeg ze samen met het paneermeel en de peterselie toe aan het gehakt. Kneed goed door en rol hapklare balletjes van het mengsel. Bak ze goudbruin en gaar in een beetje olijfolie.

  3. 3

    Kook de pasta al dente in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en spoel hem goed onder koud stromend water. Meng er een scheutje extra vierge olijfolie, de fijngehakte verse peterselie en het basilicum onder.

  4. 4

    Neem de geroosterde groenten uit de oven, laat ze even afkoelen en meng ze onder de pasta. Laat de pastasalade nog even verder afkoelen en meng er de kaasjes onder. Kruid eventueel nog met peper en zout.

  5. 5

    Werk de pastasalade af met de balletjes, de geroosterde pijnboompitten, het extra basilicum en de rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastasalade met geroosterde groenten en krokante balletjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!