Pasta pesto met dadels en kappertjes
bereiding
-
1
Kook de glutenvrije pasta al dente in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en spoel hem onder koud water. Kook intussen de eieren hard. Spoel ze onder koud water. Pel de eieren en snij ze in plakjes. Snij de dadels in stukjes. Spoel en halveer de kerstomaatjes.
-
2
Maak de pesto. Pel de knoflook. Mix het basilicum met de knoflook en de pijnboompitten in een blender. Voeg de olijfolie en de parmezaan toe en mix nog een keer goed door. Breng de pesto op smaak met peper.
-
3
Snij de augurken in kleine plakjes. Lepel de pesto onder de pasta samen met de kappertjes (en een beetje sap van de kappertjes) en de augurkjes. Meng goed en laat de pasta pesto 1 uur in de koelkast staan zodat de smaken zich goed vermengen.
-
4
Werk de pasta pesto af met de plakjes ei, de stukjes dadel, de kerstomaatjes en het extra basilicum.