Recept

Zomerse ovenschotel met venkelgehakt en gegrilde ratatouillegroenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Makkelijk zomergerecht van Libelle Lekker Chef Natalie.

Tips

  • Je kunt de venkelworstjes vervangen door 500 gram gemengd gehakt met twee koffielepels venkelzaadjes.
  • Gril meteen voldoende aubergine en courgette voor de salade van donderdag, je spaart er tijd en afwas mee uit. Bewaar ze in een bodempje olijfolie in een afgesloten potje in de koelkast.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Verhit olijfolie in een stoofpot en fruit de knoflook en de ui aan. Maak een sneetje in de venkelworstjes en duw het gehakt eruit. Voeg het toe aan de ui en bak het rul.

  2. 2

    Blus het gehakt met de sojasaus, de misopasta en de passata van kerstomaatjes. Kruid de saus met 2 eetlepels Provençaalse kruiden, peper en zout en roer ze goed om. Laat ze 10 minuten pruttelen op een zacht vuur.

  3. 3

    Spoel de aubergines en de courgettes en snij ze in plakjes. Kruid ze met de rest van de Provençaalse kruiden en besprenkel ze met olijfolie. Gril ze krokant in de grillpan. Hou de helft van deze gegrilde groenten apart voor de salade van donderdag.

  4. 4

    Spoel de tomaten en snij ze in plakjes. Stort de gehaktsaus in een lage ronde ovenschaal en beleg ze dakpansgewijs met afwisselend de gegrilde courgette, de gegrilde aubergine en de plakjes tomaat. Eindig met de plakjes mozzarella en bak de schotel 20 minuten in de oven. Werk hem af met de verse pesto en het basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zomerse ovenschotel met venkelgehakt en gegrilde ratatouillegroenten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!