Zomerse ovenschotel met venkelgehakt en gegrilde ratatouillegroenten
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Verhit olijfolie in een stoofpot en fruit de knoflook en de ui aan. Maak een sneetje in de venkelworstjes en duw het gehakt eruit. Voeg het toe aan de ui en bak het rul.
-
2
Blus het gehakt met de sojasaus, de misopasta en de passata van kerstomaatjes. Kruid de saus met 2 eetlepels Provençaalse kruiden, peper en zout en roer ze goed om. Laat ze 10 minuten pruttelen op een zacht vuur.
-
3
Spoel de aubergines en de courgettes en snij ze in plakjes. Kruid ze met de rest van de Provençaalse kruiden en besprenkel ze met olijfolie. Gril ze krokant in de grillpan. Hou de helft van deze gegrilde groenten apart voor de salade van donderdag.
-
4
Spoel de tomaten en snij ze in plakjes. Stort de gehaktsaus in een lage ronde ovenschaal en beleg ze dakpansgewijs met afwisselend de gegrilde courgette, de gegrilde aubergine en de plakjes tomaat. Eindig met de plakjes mozzarella en bak de schotel 20 minuten in de oven. Werk hem af met de verse pesto en het basilicum.