Noedels met schelpjes en oosters kokossausje
bereiding
-
1
Spoel de schelpen grondig. Maak de venkel schoon en snij hem in fijne repen. Snij de chilipeper, zonder de zaadjes, in ringetjes. Pel en snipper de sjalot. Fruit eerst de venkel in een grote wok in de sesamolie. Voeg dan de sjalot, de gember en de chili toe. Voeg de schelpjes toe en roerbak ze op een hoog vuur tot ze opengaan.
-
2
Voeg de kokosroom, de rijstazijn en de sriracha toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer het maïszetmeel los met 2 eetlepels water en giet het mengsel bij de saus. Laat de saus indikken.
-
3
Kook de noedels in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Blancheer de wortelspaghetti kort in gezouten water tot hij beetgaar is. Meng de noedels met de wortelspaghetti.
-
4
Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Snij de limoen in partjes. Verdeel de noedels en de wortelspaghetti over de borden en lepel er de schelpjes met de kokossaus over. Werk het gerecht af met de lente-ui, de koriander en de limoen.