Recept

Courgettiwok met pittig kipgehakt en puntpaprika

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wil je minder koolhydraten eten? Vervang aardappelen, pasta of rijst dan gedeeltelijk of volledig door groenten. Courgetti - courgette in linten gesneden, zodat het lijkt op spaghetti - is al jaren populair en heel lekker. Zo krijg je extra veel groenten in dit kleurrijke wokgerechtje.

bereiding
  1. 1

    Snij de courgettes met een spiraalsnijder in fijne linten. Snij de puntpaprika's en de lente-uitjes in fijne lange reepjes.

  2. 2

    Pel en plet de knoflook, hak de chilipeper heel fijn en rasp de gember. Kook de noedels beetgaar en giet ze af.

  3. 3

    Verhit een scheut olijfolie en bak hierin het kipgehakt rul. Voeg de knoflook, de chili, de gember, de agavesiroop, de sojasaus en de vissaus toe en roerbak 1 minuut.

  4. 4

    Voeg de courgettelinten, de paprikareepjes en de lente-ui toe, roerbak nog 3 minuten op hoog vuur. Voeg als laatste de spinazie toe en laat slinken.

  5. 5

    Serveer de noedels met het gehakt. Bestrooi met sesamzaadjes. Serveer met een partje limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Courgettiwok met pittig kipgehakt en puntpaprika

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!