Recept

Pikant gehaktbrood met noedelslaatje en shiitakes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse D'hooge: “Ik hou wel van sesamolie, verse gember en koriander. De smaken passen perfect in deze Aziatische versie van ons gehaktbrood. En natuurlijk horen daar ook noedels bij.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de chilipeper en snij in fijne ringetjes. Maak de lente-ui schoon en snij in fijne ringetjes. Meng het gehakt in een kom met de chilipeper, de lente-ui, de geraspte gember, de sojasaus, de sesamolie, het ei en de panko. Meng tot een homogeen geheel. Vorm er een langwerpig gehaktbroodje van en leg op een met bakpapier beklede ovenplaat.

  2. 2

    Zet daarna het gehaktbrood 40 à 45 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. 3

    Kook de noedels in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de puntpaprika en de lente-ui en snij ze in fijne ringen. Doe alles in een kom en voeg de sojasaus, het limoensap en de sesamolie toe. Kruid met peper. Voeg de uitgelekte noedels toe en strooi er nog de sesamzaadjes over.

  4. 4

    Borstel de shiitake schoon en bak ze in wat olie goudbruin. Kruid met peper en zout. Verdeel de noedelsalade over de borden, leg er plakjes gehaktbrood op en wat shiitakes. Werk af met de verse koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pikant gehaktbrood met noedelslaatje en shiitakes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!