Recept

Kalfsballetjes met boekweitnoedels en paksoi

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: boekweitnoedels herken je vrij makkelijk in de rayon van de noedels, want ze zijn iets donkerder en grijzer dan bijvoorbeeld udonnoedels of rijstnoedels. Ze worden ­gemaakt van boekweitmeel en dat maakt ze vaak glutenvrij, maar controleer voor de zekerheid steeds de verpakking.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de rode ui en de knoflook. Rol hapklare balletjes van het kalfsgehakt. Bak de kalfsballetjes goudbruin in wat olijfolie in een stoofpot. Haal ze uit de pot en zet ze aan de kant.

  2. 2

    Voeg wat extra olijfolie toe aan de pot en fruit er de ui, de knoflook en de gember in. Voeg de sojasaus, de rijstazijn, de rietsuiker, de sesamolie en de chilivlokken toe.

  3. 3

    Halveer de stronkjes paksoi in de lengte en leg ze in de saus. Voeg ook de balletjes weer toe en laat alles nog 10 minuten garen op een zacht vuur.

  4. 4

    Kook intussen de boekweitnoedels in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de lente-¬uitjes schoon en snij ze in fijne ringen.

  5. 5

    Serveer de balletjes en de paksoi met de noedels. Werk het gerecht af met de koriander, de lente-ui en de sesamzaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalfsballetjes met boekweitnoedels en paksoi

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!