Recept

Pompelmoesconfituur met kardemom

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Suikervrije confituur!

Ken je deze ingrediënten al?

Zùsto is een suikervervanger op basis van vezels en bevat 75% minder calorieën dan suiker. Het is ook geschikt voor diabetici. Je kunt er suiker één op één mee vervangen, maar in dit recept gebruiken we minder Zùsto dan je suiker zou gebruiken in een klassieke confituur.

Agaragar is een geleermiddel op basis van zeewier. In veel confituren met minder suiker wordt dit toegevoegd om de binding te verzekeren.

bereiding
  1. 1

    Schil de pompelmoezen grondig: snij zowel de schil als het witte vlies weg. Snij de partjes los van de vliesjes en verwijder eventuele pitten.

  2. 2

    Doe het vruchtvlees (en eventueel een beetje sap) in een kookpot. Breng het geheel zachtjes aan de kook en laat het fruit 10 à 15 minuten sudderen tot het uit elkaar valt.

  3. 3

    Mix het mengsel met een staafmixer tot een gladde textuur.

  4. 4

    Voeg de Zùsto en de kardemom toe, roer goed door en proef. Voeg het citroensap toe.

  5. 5

    Los de agaragar op in een eetlepel koud water en voeg dit toe aan het warme mengsel. Laat nog 2 minuten zachtjes doorkoken zodat de agaragar activeert.

  6. 6

    Giet de confituur in de bokaal en laat hem volledig afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompelmoesconfituur met kardemom

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!