Recept

Ananasconfituur met agave

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Extra exotisch

Voeg op het einde van de kooktijd nog 2 à 3 eetlepels geraspte kokos toe voor een extra exotische touch.

bereiding
  1. 1

    Rasp de schil van de limoen en pers de vrucht.

  2. 2

    Doe de ananasblokjes samen met het limoensap, de geraspte limoenschil en 50 milliliter water in een kookpot. Breng het mengsel op middelhoog vuur aan de kook en laat het zo’n 10 à 15 minuten sudderen, tot de ananas zacht is.

  3. 3

    Pureer het ananasmengsel met een staafmixer tot je de gewenste textuur hebt, glad of met stukjes.

  4. 4

    Voeg de agavesiroop toe en proef of het zoet genoeg is. Roer het chiazaad erdoor.

  5. 5

    Giet de confituur in een gesteriliseerde bokaal en laat hem afkoelen. Bewaar deze confituur in de koelkast: confituur met minder suiker bederft sneller.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ananasconfituur met agave

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!