Recept

Minirösti met pecorino

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Toptip: spoel de geraspte aardappelen na het uitknijpen zeker niet af. Dan verwijder je het zetmeel en dat zorgt er net voor dat de rösti niet uit elkaar valt tijdens het bakken.

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en rasp ze grof. Knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze fijn.

  2. 2

    Meng de geraspte aardappel met 2/3 van de lente-ui, de pecorino, het ei en de bloem. Kruid het mengsel met peper en zout en laat het 5 minuten rusten zodat het iets bindt.

  3. 3

    Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep kleine hoopjes van het mengsel in de pan en druk ze lichtjes plat tot minirösti. Bak de rösti 3 minuten per kant goudbruin en knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Serveer de rösti warm met de extra pecorino en de rest van de lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Minirösti met pecorino

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!