Pizza met tomaten, olijven en ansjovis
bereiding
-
1
Maak het deeg. Doe bloem met het zout en de gist in een kom. Voeg de olijfolie en 200 ml lauw water toe en kneed goed door. Doe er indien nodig nog een beetje bloem of water bij.
-
2
Laat het deeg 1 uur afgedekt rijzen op een warme plaats tot het in volume verdubbeld is.
-
3
Maak intussen de topping. Pel de uien en snij ze in dunne ringen. Gaar ze onder voortdurend roeren 8 minuten zachtjes in hete olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
4
Spoel de tijm, schud droog en leg enkele takjes aan de kant voor de afwerking. Rits de andere blaadjes van de takjes en hak ze fijn. Voeg de tijm bij de uien.
-
5
Verwarm de oven voor op 250°C op boven- en onderwarmte. Laat de olijven en de ansjovis uitlekken, halveer de olijven. Spoel de kerstomaten, dep droog en halveer.
-
6
Leg bakpapier op een bakplaat. Kneed het deeg nog eens goed op een met bloem bestoven werkblad, rol het uit tot een rechthoekige bodem en leg 'm op de bakplaat. Verdeel de uien erover en beleg met kerstomaten en olijven. Leg de ansjovisfilets erop en druppel wat olijfolie over de pizza. Bak hem in 20 minuten goudbruin in de oven.
-
7
Neem de pizza uit de oven, werk af met de rest van de tijm, snij hem in stukken en serveer.