Aardappel-courgettelasagne
bereiding
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Snij de courgettes met de mandoline of een scherp mes in plakjes van 5 millimeter. Schil de aardappelen en snij ze eveneens in plakjes van 5 millimeter.
-
2
Leg de plakjes courgette op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Doe hetzelfde met de plakjes aardappel op een andere bakplaat. Zet beide bakplaten in de oven en laat de courgetteplakken 10 à 12 minuten bakken en de aardappelplakjes 15 à 20 minuten. Haal ze uit de oven.
-
3
Snij de mozzarella in plakken van 5 millimeter. Kluts de eieren en kruid ze met peper en zout.
-
4
Wrijf een ovenschaal in met olijfolie, beleg ze met een laagje courgette, daarover plakjes mozzarella en bestrijk alles met de geklutste eieren. Leg daarop een laagje aardappelplakjes en basilicumblaadjes en strooi er de parmezaan overheen. Herhaal de laagjes tot alles op is. Zet 35 minuten in de oven.