Recept

Kruidige rosbief met gepofte aardappel

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Ilse: "Zijn je kruidenpotjes na het maken van dit recept voor een groot deel weggeplukt? Dan is dit hét moment om wat extra kruidenboter te maken. Hak de restjes fijn en meng met boter en knoflook. Je kunt deze kruidenboter gerust in de diepvries bewaren."

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aardappelen en boen ze schoon. Wrijf ze in met olijfolie, leg ze op een rooster en gaar ze 45 minuten in de oven.

 2. 2

  Hak de helft van de peterselie en de dragon en 1 takje rozemarijn fijn. Snij de rosbief in de lengte in tot 1,5 centimeter van de rand zodat je een vierkant verkrijgt. Kruid met peper en zout en strooi er de verse kruiden op.

 3. 3

  Rol het vlees weer op en bind het vast met keukentouw. Steek het overige takje rozemarijn tussen de touwtjes. Bak het vlees rondom rond aan in olijfolie en leg het daarna in een ovenschaal. Zet de laatste 15 minuten bij de aardappelen in de oven.

 4. 4

  Maak de kruidenboter. Pel en plet de knoflook. Doe de rest van de peterselie en de dragon met de boter en de knoflook in een kleine blender en hak fijn. Breng op smaak met grof zeezout en peper. Leg de kruidenboter op een stukje vershoudfolie en vorm tot een rolletje. Laat opstijven in de koelkast.

 5. 5

  Laat de rosbief 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snij ’m in plakjes. Snij de gepofte aardappelen kruiselings in en leg op de borden. Werk af met de rucola en de kruidenboter.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kruidige rosbief met gepofte aardappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!