Tempura van asperges met misodressing
bereiding
-
1
Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Snij de houtige onderkanten weg en snij de stengels in 2 gelijke stukken. Kook de stukken in 5 minuten beetgaar in kokend gezouten water. Giet ze vervolgens voorzichtig af en laat ze goed uitlekken.
-
2
Verhit een friteuse tot 180°C. Meng de bloem, het maïszetmeel en wat zout onder elkaar en roer er met een garde het spuitwater en enkele ijsblokjes door. Haal de asperges met een keukentang door het beslag, laat ze goed uitlekken en frituur ze in ongeveer 2 minuten goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
3
Maak de dressing. Pel en pers de knoflook. Roer de miso met de knoflook, de sojasaus, de sesamolie en de rijstazijn onder elkaar. Proef en voeg eventueel wat water en honing naar smaak toe. Giet het sausje in een kommetje en leg er de tempura bovenop. Werk af met de sesamzaadjes en de bladpeterselie. Serveer meteen.