Gegrilde steak met gebakken krieltjes en Romeinse sla
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegrilde steak met gebakken krieltjes en Romeinse sla

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit lekkere gerecht maak je in een half uur. 

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en snij in ringen. Blancheer de gehalveerde krieltjes 8 minuten in gezouten water. Giet af en bak ze samen met de rode ui-ringen en de tijm in wat olijfolie. Kruid nog met peper en zout.

  2. 2

    Borstel de steak in met olijfolie. Verhit een grillpan en bak de steaks ongeveer 2-3 minuten langs beide kanten, of naar smaak. Kruid af met peper en zout.

  3. 3

    Snij elk kropje sla in vier. Gril ze kort in de grillpan. Bestrooi de kropjes onmiddellijk met geraspte Parmezaan, zo kan die nog lichtjes smelten. Kruid met peper.

  4. 4

    Serveer de steaks met de krieltjes en de sla.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en snij in ringen. Blancheer de gehalveerde krieltjes 8 minuten in gezouten water. Giet af en bak ze samen met de rode ui-ringen en de tijm in wat olijfolie. Kruid nog met peper en zout.

  2. 2

    Borstel de steak in met olijfolie. Verhit een grillpan en bak de steaks ongeveer 2-3 minuten langs beide kanten, of naar smaak. Kruid af met peper en zout.

  3. 3

    Snij elk kropje sla in vier. Gril ze kort in de grillpan. Bestrooi de kropjes onmiddellijk met geraspte Parmezaan, zo kan die nog lichtjes smelten. Kruid met peper.

  4. 4

    Serveer de steaks met de krieltjes en de sla.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.