Salade met geroosterde bloemkool, rabarber en krokante ham
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de bloemkool in roosjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie, peper en zout en leg er ook nog de takjes verse tijm bij. Bak ze 25 minuten in de oven.
-
2
Leg de ham op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet ze de laatste 10 minuten bij de bloemkool in de oven. Laat de ham daarna uitlekken op keukenpapier en breek ze in stukken.
-
3
Snij ondertussen de rabarber in stukjes en besprenkel die met citroensap. Maak de veld-sla, de radicchio en de bloedzurkel schoon. Maak de blaadjes van de radicchio los en snij ze eventueel iets kleiner. Meng de geroosterde bloemkool met de radicchio, de rabarber, de veldsla en de bloedzurkel. Doe de salade in een kom.
-
4
Maak de vinaigrette. Meng de balsamicoazijn met de frambozenazijn, de mosterd en de maïsolie en kruid de vinaigrette met peper en zout. Verdeel ze over de salade. Werk de salade af met de krokante ham, de frambozen en de extra tijm.