Geroosterde broccoli- en bloemkoolsalade met spek
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Geroosterde broccoli- en bloemkoolsalade met spek

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze herfstsalade is lekker vullend: prima voor na een fikse wandeling.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de bloemkool en broccoli in roosjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met geraspte parmezaan, sprenkel er wat olijfolie over en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven. Hussel geregeld om.

  2. 2

    Kook de spelt gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat goed uitlekken.

  3. 3

    Spoel en droog de jonge spinazieblaadjes. Bak het ontbijtspek krokant in een pan met antiaanbaklaag. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier.

  4. 4

    Verdeel de spelt, spinazie en geroosterde bloemkool en broccoli over borden. Werk af met het gebakken spek en de parmezaanschilfers en sprenkel er nog wat olijfolie over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de bloemkool en broccoli in roosjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met geraspte parmezaan, sprenkel er wat olijfolie over en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven. Hussel geregeld om.

  2. 2

    Kook de spelt gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat goed uitlekken.

  3. 3

    Spoel en droog de jonge spinazieblaadjes. Bak het ontbijtspek krokant in een pan met antiaanbaklaag. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier.

  4. 4

    Verdeel de spelt, spinazie en geroosterde bloemkool en broccoli over borden. Werk af met het gebakken spek en de parmezaanschilfers en sprenkel er nog wat olijfolie over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.