Salade van geroosterde snackpaprika’s en mozzarella
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de paprika’s. Meng ze in een grote kom met 2 eetlepels olijfolie, het paprikapoeder, peper en zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 15 à 20 minuten in de oven. Keer ze halverwege om.
-
2
Pel en pers de knoflook. Meng 60 milliliter olijfolie met de honing, het citroensap, de azijn, de tijm en de knoflook. Breng de vinaigrette op smaak met de chilivlokken, peper en zout.
-
3
Hak de pistaches fijn. Leg de geroosterde paprika’s op een serveerschaal. Verdeel er de olijven en de in stukjes gescheurde mozzarella over. Bedruppel met de helft van de vinaigrette. Werk de salade af met de pistachenootjes en het basilicum. Serveer ze met de rest van de vinaigrette.