Recept

Rolcake met mango en passievrucht

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Rollen zonder scheuren

Leg de rolcake na het bakken meteen op een vochtige handdoek. Besprenkel het bakpapier langs de bovenkant eventueel met een klein beetje water, zo komt het makkelijker los. Rol de cake nadien in de vochtige handdoek zodat hij zijn flexibiliteit behoudt. Het maïszetmeel in het beslag zorgt ervoor dat de cake niet gaat scheuren.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Klop de eieren met de kristalsuiker tot een dikke wit-­schuimige massa. Spatel er voorzichtig de bloem en het maïszetmeel onder. Giet het beslag op een met bakpapier beklede rechthoekige bakplaat van 41 x 32 cm en strijk het mooi gelijkmatig uit met behulp van een paletmes. Bak de biscuit in zo’n 8 à 10 minuten goudbruin in de oven.

  2. 2

    Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes. Halveer de passievruchten en lepel er het vruchtvlees uit.

  3. 3

    Leg een vochtige keukenhanddoek op een bakrooster. Haal de biscuit uit de oven en leg hem omgekeerd op de keukenhanddoek op het rooster. Laat hem even afkoelen en trek dan voorzichtig het bakpapier los. Bestrijk de biscuit met de lemoncurd, leg er 2/3 van de mangoblokjes op en lepel er de helft van het vruchtvlees van de passievruchten op. Rol de cake voorzichtig op.

  4. 4

    Maak een streep met lemoncurd boven op de rol en verdeel er de rest van de mangoblokjes en de passievrucht over. Werk de cake af met de verse munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rolcake met mango en passievrucht

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!