Kip met citroen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kip met citroen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kip op z'n Provençaals.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil 3 aardappelen en snij ze in plakjes van 1,5 cm dik. Snij 1 onbehandelde citroen in plakken.

  2. 2

    Meng met 3 uien, in ringen, en leg alles in een ingevette ovenschaal.

  3. 3

    Spoel de kip, dep ze droog met keukenpapier en doe ze bij het ui-aardappelmengsel. Verdeel de plakken citroen over de schotel.

  4. 4

    Kruid de kip met zeezout, zwarte peper en 1 eetlepel Provençaalse kruiden en stop er 2 laurierblaadjes tussen.

  5. 5

    Schenk er het sap van 1 citroen en een zelfde hoeveelheid olijfolie over.

  6. 6

    Zet 45 minuten à 1 uur in een voorverwarmde oven op 200°C - naargelang van de grootte van de kip - en bedruip regelmatig met het braadvocht.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil 3 aardappelen en snij ze in plakjes van 1,5 cm dik. Snij 1 onbehandelde citroen in plakken.

  2. 2

    Meng met 3 uien, in ringen, en leg alles in een ingevette ovenschaal.

  3. 3

    Spoel de kip, dep ze droog met keukenpapier en doe ze bij het ui-aardappelmengsel. Verdeel de plakken citroen over de schotel.

  4. 4

    Kruid de kip met zeezout, zwarte peper en 1 eetlepel Provençaalse kruiden en stop er 2 laurierblaadjes tussen.

  5. 5

    Schenk er het sap van 1 citroen en een zelfde hoeveelheid olijfolie over.

  6. 6

    Zet 45 minuten à 1 uur in een voorverwarmde oven op 200°C - naargelang van de grootte van de kip - en bedruip regelmatig met het braadvocht.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.