Recept

Stoofpotje van kip met citroen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Stukjes kip met een hoedje op

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de citroen en wrijf droog. Snij 2 el fijne sliertjes van de schil, rasp de rest fijn. Snij de partjes van tussen de vliezen en vang het sap op. Snipper de knoflook en de ui. 

    Verwarm de oven voor op 180° C.

  2. 2

    Kruid de kip met peper en zout en kleur ze rondom aan in boter en olie. Voeg de knoflook en de ui toe en bak nog 10 minuten mee. Voeg de geraspte citroenschil, het citroensap en de witte wijn toe. Breng aan de kook. Giet over in een ovenschaal en zet 40 minuten afgedekt in de oven. 

  3. 3

    Steek 4 cirkels van 10 cm diameter uit het bladerdeeg. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Strijk ze in met losgeroerde eidooier. Bak de koekjes 15 minuten mee. 

  4. 4

    Haal het bladerdeeg en de kip uit de oven. Pureer de saus glad met de staafmixer in een steelpannetje. Voeg de room toe en laat 5 minuten zachtjes koken. Kruid met peper en zout. Verwijder het vel en de beenderen van de kippenborsten en hou ze warm in de uitgeschakelde oven. Pluk het vlees van de bouten en warm op in de saus. 

  5. 5

    Snij de borstfilets in plakken. Doe ze met de citroenpartjes bij de saus. Serveer de ragout in kommetjes onder een hoedje van bladerdeeg. Werk af met sliertjes citroenschil en peterselie naar smaak. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Stoofpotje van kip met citroen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!