Recept

Tex mex ovenschotel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk recept van Sandra Bekkari.

Gebruik yoghurt gerust ook warm in een sausje of als afwerking van een ovenschotel ter vervanging van room.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 195°C. Snij de courgette, wortel en paprika in blokjes van 1 cm. Pel en snipper de ui fijn. Pel en pers de knoflook. Snij de kippenboutfilets in blokjes.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie en bak de kipblokjes kort goudbruin. Kruid met peper en zout en haal uit de pan. Stoof in dezelfde pan de ui, knoflook en wortel 5 minuten op een zacht vuur. Voeg de paprika en courgette toe en kruid met Mexicaanse kruiden, komijn en peper en zout. Laat nog 2 minuten verder bakken. Voeg de tomatenblokjes, kippenbouillonblokje, kipblokjes en mais toe. Kruid bij met peper en zout.

  3. 3

    Stort in een ovenschaal. Beleg met hoopjes yoghurt en bestrooi met de cheddarkaas. Zet 15 à 20 minuten in de oven. Serveer met koriander en partjes limoen.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tex mex ovenschotel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!