Recept

Gehaktbroodjes met mosterd-uiensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor iedereen een gehaktbroodje met een zalig sausje!

Lekker met gekookte patatjes en een frisse salade.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de gehaktbroodjes. Pel en snipper de ui en meng hem onder het gehakt. Voeg ook de eidooiers en het paneermeel toe aan het gehakt, kruid het met peper en zout en meng alles goed onder elkaar. Verdeel het gehakt in vier porties en duw elke portie plat. Halveer de plakjes kaas en leg op elke portie gehakt een plakje kaas. Plooi het gehakt dubbel en vorm er 4 kleine gehaktbroodjes van.

  2. 2

    Bak de gehaktbroodjes rondom bruin in boter. Leg ze vervolgens in een ovenschaal en laat ze nog 15 minuten verder garen in de oven.

  3. 3

    Maak ondertussen de saus. Pel de uien en snij ze in dunne ringen. Bak de uiringen glazig in boter. Roer er de bloem door en bak 1 minuut verder. Voeg al roerend de bouillon toe en laat de saus al roerend indikken. Breng ze op smaak met de mosterd, peper en zout.

  4. 4

    Schep de saus op een serveerschaal en leg er de gehaktbroodjes bij. Werk ze af met de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gehaktbroodjes met mosterd-uiensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!