Recept

Crumble van rood fruit met notenkorst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met dit Sana-proof recept van Libelle Lekker Chef Nathalie breng je de zon in je keuken.

Natalie tipt!

“De notenkorst kun je ook apart bakken. Spreid de mengeling uit over een bakplaat, bak ze krokant in de oven en gebruik ze bijvoorbeeld als topping van een fruitsalade of bij het ontbijt.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Start met de crumble. Maal de noten met de havermout, de gesmolten kokosolie en het grof zeezout tot een kruimelige textuur. Zet weg voor de afwerking.

  2. 2

    Mix de eieren samen met de vlierbloesemsiroop, de honing, de amandelmelk, de speltbloem, het amandelmeel, het bakpoeder en een snuifje zout tot een glad beslag.

  3. 3

    Stort de bosvruchtenmix en de kersen samen met het beslag in een ovenschaal en strooi er de notenkorst over. Bak de crumble 30 à 35 minuten in de oven. Serveer hem nog warm, afgewerkt met de Griekse yoghurt, de geraspte limoenschil en de extra kersen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Crumble van rood fruit met notenkorst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!