Recept

Fruittaart net zoals bij de bakker

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt!

“Roer eerst niet meer dan 4 eetlepels lemoncurd door de crème. Wil je ‘m toch nog iets zuurder, dan kun je nog extra lemoncurd toevoegen. Werk de taart af met toefjes slagroom, witte chocoladekrullen of geraspte witte chocolade voor een extra feestelijke toets.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Ontrol het zanddeeg en leg het in een beboterde en bebloemde taartvorm van 28 cm diameter. Duw de randjes goed aan en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bedek de bodem met bakpapier en gedroogde spliterwten en bak hem 30 minuten in de oven. Verwijder de laatste 5 minuten het bakpapier en de spliterwten en laat de bodem kleuren. Neem de bodem uit de oven en laat hem afkoelen op een rooster.

  2. 2

    Maak de vulling. Verwarm de melk op een zacht vuur in een steelpannetje, maar laat ze niet koken. Klop de eidooiers samen met de fijne suiker en het puddingpoeder in de keukenrobot tot een gladde ruban. Schenk de melk in een straaltje bij de ruban. Schenk de ruban opnieuw in het steelpannetje en verwarm verder op een zacht vuur. Roer met een garde tot de crème is ingedikt. Voeg dan naar smaak de lemoncurd toe.

  3. 3

    Stort de crème in een schaal, strijk ze glad en dek ze af met vershoudfolie. Laat de crème afkoelen in de koelkast.

  4. 4

    Maak het fruit schoon en snij het in hapklare stukjes. Roer de lemoncurdcrème los en bestrijk er de bodem mee. Werk de taart nonchalant af met al het fruit en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Fruittaart net zoals bij de bakker

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!