Pina colada-panna cotta met ananasbloem
bereiding
-
1
Breng het ananassap aan de kook. Zet het vuur uit, laat het sap afkoelen en roer er het gelatinepoeder onder. Klop er de kokosmelk en de zure room onder. Giet het mengsel in 6 lichtjes met zonnebloem ingevette taartvormpjes van 10 cm diameter en zet ze minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.
-
2
Verwarm de oven voor op 90°C. Schil de ananas en snij hem in zo dun mogelijke plakjes. Gebruik hiervoor eventueel een mandoline. Dep de plakjes goed droog met keukenpapier. Leg ze in één laag op een met bakpapier beklede bakplaat. Droog ze 2 uur in de oven en keer ze regelmatig om. Duw ze na het drogen in een muffinvorm zodat je een bloemvorm krijgt. Droog ze dan nog eens 30 minuten in de oven.
-
3
Voor het serveren: dompel de taartvormpjes 2 seconden in een bodempje heet water. Keer de vormpjes voorzichtig om op een bord zodat de panna cotta eruitkomt. Werk de panna cotta af met een ananasbloem, wat suikerparels en eventueel nog wat karamelsaus.