Recept

Wittechocoladetiramisu met matcha

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een originele variant van de Italiaanse dessertklassieker!

Perfect in balans: matchapoeder is best bitter van smaak, maar in combinatie met de witte gesmolten chocolade is de balans zoet-bitter perfect.

bereiding
  1. 1

    Verwarm 250 milliliter water, meng er 2 eetlepelsmatchapoeder onder en zet opzij. Rasp de witte chocolade fijn.

  2. 2

    Klop de eidooiers luchtig met de suiker. Zet de kom au bain-marie en blijf koppen tot het is ingedikt. Laat de witte chocolade erin smelten. Laat afkoelen.

  3. 3

    Klop de mascarpone luchtig onder het eidooiermengsel. Klop de slagroom luchtig met de poedersuiker. Voeg vervolgens de slagroom rustig toe aan het mascarponemengsel.

  4. 4

    Leg onderaan in de kom een laagje frambozen en lepel er een laag mascarponecrème op. Wentel dan de koekjes een voor een door de matchathee en leg ze in een laagje op de mascarponecrème. Herhaal de laagjes. Eindig met mascarpone.

  5. 5

    Meng voor de afwerking de poedersuiker met het matchapoeder en strooi het mengsel over de tiramisu. Zet de tiramisu minstens 4 uur in de koel-kast. Werk hem af met een extra koekje en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wittechocoladetiramisu met matcha

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!