Recept

Glutenvrije pizza met kruidenkaas, broccoli, prei en groene asperges

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Zelfs als je geen gluten mag eten, kun je genieten van pizza. Havermout is van nature glutenvrij, maar let wel op het symbool met de doorgestreepte aar: dit garandeert dat de havermout in een glutenvrije omgeving werd verwerkt en dat er geen kruisbesmetting kon gebeuren.

Moet je streng glutenvrij eten, dan mag je de pizza ook alleen bakken in een oven of airfryer waar nooit iets met gluten in werd bereid.

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180°C. Maal de havermout fijn in de keukenrobot. Doe er de broccoli bij en mix kort fijn. Stort het mengsel in een kom en meng er de parmezaan en het ei onder. Kruid het mengsel met de oregano, peper en zout. Kneed tot een deegbol.

 2. 2

  Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de deegbol erop en leg er dan opnieuw een vel bakpapier op. Rol het deeg tussen de twee vellen bakpapier uit met een deegrol. Verwijder het bovenste bakpapier. Bak de pizzabodem zo’n 10 minuten in de oven.

 3. 3

  Spoel de broccoliroosjes, het preiwit en de groene aspergetips voor de topping. Snij het preiwit in halve maantjes.

 4. 4

  Haal de pizzabodem uit de oven en bestrijk met de helft van de kruidenkaas. Verdeel er dan de halve maantjes prei, de broccoliroosjes en de aspergetips over. Kruid met peper en zout. Bak de pizza zo’n 15 minuten in de oven.

 5. 5

  Haal de pizza uit de oven en verdeel er de rest van de kruidenkaas over. Strooi er de parmezaan over en werk af met de basilicumblaadjes en wat olijfolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Glutenvrije pizza met kruidenkaas, broccoli, prei en groene asperges

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!