Recept

Gegrilde witte asperges met Gandaham, botersaus en gekookte krieltjes

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

De echte voorjaarsklassieker met een twist van Libelle Lekker-chef Natalie.

Natalie tipt!

 • Geklaarde boter kun je zeven en in een bokaaltje bewaren. Je kunt geklaarde boter, of ghee, ook kant-en-klaar in de gespecialiseerde supermarkt kopen.
 • Reken op 4 à 6 asperges per persoon voor een volwaardige hoofdmaaltijd.

bereiding
bereiding
 1. 1

  Klaar de boter. Smelt de boter in een steelpannetje op een zacht vuur. Lepel de eiwitten die komen bovendrijven er voorzichtig af. De doorschijnende vloeistof die je overhoudt, is de geklaarde boter. Eventueel kun je die nog zeven. Hou de geklaarde boter warm.

 2. 2

  Boen de minikrieltjes schoon en stoom of kook ze gaar in lichtgezouten water. Kook de eieren hard in 8 minuten. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Plet de eieren. Spoel en snipper de peterselie en de dragon. Doe de helft van de kruiden onder de geplette eitjes en kruid ze met peper en zout. Doe de andere helft van de kruiden onder de gekookte krieltjes en breng die op smaak met grof zeezout.

 3. 3

  Schil de asperges en verwijder de houtachtige uiteinden. Leg ze voorzichtig in een grote pot met lichtgezouten water, dek de pot af en breng de asperges aan de kook. Neem de kookpot van het vuur zodra het water kookt en laat de asperges afgedekt nog 5 minuten garen. Schep de asperges met een schuimspaan voorzichtig uit het water en laat ze uitlekken.

 4. 4

  Verhit olijfolie in de grillpan en gril de asperges aan beide kanten. Meng de geklaarde boter onder de geplette eitjes. Fris het mengsel op met wat citroensap.

 5. 5

  Schik de asperges op een mooi bord en schep er de eitjes met de botersaus bij. Serveer er de kruidige gekookte krieltjes en de Gandaham bij en werk het gerecht af met de tuinkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde witte asperges met Gandaham, botersaus en gekookte krieltjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!