Recept

Griekse traybake met lamsgehaktburgers en frisse feta-tijmolie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze makkelijke traybake is ook lekker met ovengepofte krieltjes of Griekse pasta.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Maak de paprika’s schoon en snij ze in grove repen. Pel en pers 1 teentje knoflook. Meng de paprikareepjes met de knoflook, wat olijfolie, peper en zout op een bakplaat. Gaar ze 10 minuten in de oven.

  2. 2

    Pel en pers het tweede teentje knoflook. Meng het lamsgehakt met het ei, het paneermeel, de knoflook, de kaneel, de koriander, de komijn, de chili en wat zout. Rol het mengsel met vochtige handen tot hapklare hamburgertjes. Spoel de tomaatjes.

  3. 3

    Haal na 10 minuten de bakplaat met de paprika’s uit de oven. Leg de hamburgertjes en de tomaatjes bij de paprika’s op de bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en gaar ze 20 minuten in de oven.

  4. 4

    Snij de pitabroodjes in partjes, wrijf ze in met olijfolie en bestrooi ze met zout en het gerookt paprikapoeder. Haal de bakplaat na 20 minuten uit de oven en leg de partjes pita aan de zijkanten van de bakplaat en de olijven tussen de groenten. Gaar alles nog 5 minuten in de oven.

  5. 5

    Maak de olie. Hak de gekonfijte citroen fijn. Maak de chilipeper schoon en hak hem fijn. Verkruimel de feta. Pers het sap uit de citroen. Haal de blaadjes van de takjes tijm. Meng de gekonfijte citroen, de feta, de tijm, de chilipeper en 1 à 2 eetlepels citroensap onder de oliefolie. Kruid de olie met zout.

  6. 6

    Giet wat feta-olie over de traybake en serveer de traybake met de rest van de feta-olie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Griekse traybake met lamsgehaktburgers en frisse feta-tijmolie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!