Recept

Salade van gegrilde knolselder en rode biet met tagliata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een fikse portie vitamines na de lange donkere winter

Radicchio is het Italiaanse rode ­broertje van witloof. De rode kropjes smaken net zoals witloof een beetje bitter. Je kunt ze snipperen en in een slaatje verwerken, maar ook krokant bakken in de oven.

bereiding
  1. 1

    Schil de knolselder en de rode ¬bieten. Snij ze met een mandoline of scherp mes in heel dunne plakjes. Pel en pers de knoflook.

  2. 2

    Haal de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn. Meng de kruiden met 4 eetlepels olijfolie, de knoflook, de chilivlokken en ½ kl zout. Meng de plakjes knolselder en rode biet met de kruidenolie en gril ze kort op een hete grill. Laat ze afkoelen.

  3. 3

    Wrijf de entrecote in met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Gril ze op een hete grill kort beide kanten. Laat ze even rusten en snij ze in ¬plakjes.

  4. 4

    Rasp de schil van de sinaasappel en snij de sinaasappel à vif. Meng de gegrilde groenten met de stukjes ¬sinaasappel en een beetje geraspte sinaasappelschil en kruid met peper. Serveer de salade met de entrecote en werk af met de extra rozemarijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade van gegrilde knolselder en rode biet met tagliata

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!