Recept

Kruidensalade met rucola, gebakken chilifeta en viooltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke salade à la Pascale Naessens!

Toptips!

• Gebruik kruiden niet enkel als afwerking, maar ook als basis voor een smaakvolle salade.

• Eetbare bloemetjes zijn perfect om een salade af te werken. Koop ze onbespoten of plant ze zelf in je tuin. Zo heb je altijd een voorraad bij de hand.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de feta in een ovenschaaltje en bedruppel hem met 1 eetlepel olijfolie en de honing. Strooi er de chili-vlokken over. Bak de feta zo’n 25 minuten in de oven.

  2. 2

    Schik de rucola op de borden of in een grote schaal, schik er de kervel en de scheutjes over. Hak de blad-peterselie fijn en strooi ze samen met de zonnebloempitten over de salade. Kruid de salade met peper en zout en bedruppel ze met de rest van de olijfolie en het citroensap.

  3. 3

    Haal de gebakken feta uit de oven en verbrokkel hem over de salade. Werk de salade af met de viooltjes en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kruidensalade met rucola, gebakken chilifeta en viooltjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!