Recept

Yakitori met komkommersalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Yakitori is een erg populair Japans gerecht. letterlijk betekent het ‘gegrilde kip’.

Klassiek kippetje

In Japan gebruiken ze voor yakitori álle delen van de kip, inclusief de organen en de ingewanden. Het is een geliefd gerecht in izakaya’s, informele eetcafés waar je niet alleen een grote keuze aan hapjes vindt, maar ook kunt genieten van lekkere drankjes.

bereiding
  1. 1

    Bereid de yakitori’s. Doe de soja­saus, de mirin, de sake en de kokosbloesemsuiker of ahornsiroop in een sauspannetje. Breng het mengsel op een hoog vuur al roerend aan de kook. Zet het vuur zacht en laat tot 1/3 inkoken. Laat de saus vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.

  2. 2

    Maak de salade. Spoel de komkommers en snij ze in stukken. Kruid ze met zout en voeg de rijstazijn toe. Maak de chilipeper schoon en snij hem fijn zonder de zaadjes. Meng de chilipeper onder de komkommer. Laat 20 minuten rusten.

  3. 3

    Snij de kip in blokjes of reepjes. Rijg het vlees op 8 houten prikkers. Gril de yakitori’s gaar op de barbecue of in een grillpan. Bestrijk ze regelmatig aan alle kanten met de saus. Bestrooi ze aan het eind met de sesamzaadjes.

  4. 4

    Meng de honing, de plantaardige olie, de sesamolie en de peterselie onder de komkommersalade. Snij de limoen in partjes Serveer de yakitori’s met de salade en de limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Yakitori met komkommersalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!