Recept

Kippenvleugels met komkommersalade en basmatirijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk oosters en helemaal zelfgemaakt! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de komkommer, snij hem doormidden en verwijder de zaadjes. Snij hem met een mandoline in fijne repen. Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn. Doe de komkommerlinten in een kom en voeg de chilipeper, de rijstazijn en de suiker toe. Vul aan met een beetje water tot alles onderstaat. Laat 30 minuten marineren.

  2. 2

    Pel en pers de knoflook. Meng het vijfkruidenpoeder met de knoflook, de sojasaus, de maple syrup, de maïsolie en eventueel een snuifje zout. Lepel wat saus over de kippenvleugels en laat goed inwerken.

  3. 3

    Leg de kippenvleugels op een met bakpapier beklede bakplaat. Borstel ze nogmaals goed in met de marinade. Bak ze in 30 minuten goudbruin en gaar in de oven. Lepel tijdens het bakken extra marinade over de kippenvleugels.

  4. 4

    Kook ondertussen de basmatirijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en maak de korrels los.

  5. 5

    Laat de komkommerlinten uitlekken. Serveer de kippenvleugels met de rijst en de komkommer. Bestrooi met de sesamzaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kippenvleugels met komkommersalade en basmatirijst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!