Recept

Chocolademousse met zijdetofoe

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Top, die tofoe

Welke tofoesoort je ook kiest, ze worden allemaal gemaakt van sojabonen. Hoe minder vocht ze bevatten, hoe steviger de textuur. Silken tofu of zijdetofoe bevat het meeste vocht van alle tofoevarianten en lijkt qua textuur op panna cotta. De smaak is zacht en romig en neigt minder naar sojabonen dan die van de gewone tofoe.

Wist je dat Japanners doorgaans geen dessert eten? Ze kiezen liever voor een zoet vieruurtje.

bereiding
  1. 1

    Smelt de chocolade met de ahornsiroop au bain-­marie en laat het mengsel vervolgens wat afkoelen.

  2. 2

    Laat de tofoe uitlekken. Mix de tofoe glad met de gember. Voeg de chocolade toe en mix samen tot een luchtige mousse.

  3. 3

    Verdeel de mousse over schaaltjes of kommetjes, dek ze af met vershoudfolie en zet ze minstens 2 uur in de koelkast.

  4. 4

    Rooster de hazelnoten in de notenolie goudbruin. Hak ze grof en werk er de chocolademousse mee af.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocolademousse met zijdetofoe

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!