Recept

Salade met labneh­balletjes en tomaten-aubergine­compote

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Makkelijk vooraf! 

Maak meteen een grote voorraad van de tomaat-auberginecompote. Je kunt ze in een gesloten bokaaltje twee weken bewaren in de koelkast.

bereiding
 1. 1

  Begin de avond vooraf. Leg een kaasdoek in een zeef en hang de zeef boven een kom. Kruid de yoghurt met peper, zout en de Proven­çaalse kruiden. Doe de gekruide yoghurt in de kaasdoek en laat hem zo een nacht uitlekken.

 2. 2

  Maak de dag zelf de tomaten-auberginecompote. Pel de knoflook en de ui en snipper ze fijn. Spoel de tomaatjes en halveer ze. Spoel de aubergine en snij ze in blokjes.

 3. 3

  Doe de olijfolie, de ui, de knoflook, de tomaatjes en de auberginestukjes in een pan. Kruid ze met peper en zout, voeg de honing en de azijn toe en stoof even aan. Voeg een glas water toe (of meer indien nodig) en stoof tot een zachte compote.

 4. 4

  Haal de labneh uit de koelkast. Maak je handen vochtig en rol er balletjes van. Hak de pistaches fijn en doe ze in een kommetje. Verkruimel de roze peperbessen en doe ze in een kommetje. Rol de helft van de balletjes door de pistaches en de andere helft door de roze peperbessen.

 5. 5

  Spoel en droog de bladsla. Doe de sla op de borden en bedruppel ze met de olijfolie en het citroensap. Kruid ze met peper en zout. Leg er de labnehballetjes bij en lepel er de tomaten-­auberginecompote bij. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!