Recept

Turkse pide met lamsgehakt en erwtjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bomvol smaak… Geen liefhebber van lamsvlees? Vervang het dan door gemengd gehakt of kippengehakt.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en pers de knoflook. Maak de lente-uien schoon en snij ze in lange stukken. Hak de munt-blaadjes fijn. Kook de erwtjes 30 seconden in gezouten water. Giet ze af en laat ze afkoelen onder koud stromend water.

  2. 2

    Meng de helft van de knoflook met de lente-uien, de erwtjes, de munt en 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met de chili-vlokken en een snuifje zout.

  3. 3

    Bak het lamsgehakt goudbruin met de rest van de knoflook in een scheutje olijfolie en kruid het met de garam masala, het kaneelpoeder, peper en zout.

  4. 4

    Rol de 2 rollen pizzadeeg uit en halveer ze. Rol van alle vier de stukken de randen een beetje naar binnen en maak er een bootvorm van. Leg de pides op een met bakpapier beklede bakplaat, en beleg ze met het lamsgehakt en de erwtjesmengeling.

  5. 5

    Breek een ei boven een zeef zodat het vloeibaarste eiwit wegloopt. Leg de rest van het ei in het midden van één van de pides. Herhaal dit voor de overige pides. Kruid de eieren met peper en zout. Bak de pides 12 minuten in de oven. Werk ze af met de extra munt en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Turkse pide met lamsgehakt en erwtjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!