Recept

Lasagne met lamsgehakt, kerstomatensaus en erwtjes

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Met frisse munt-ricottacrème!

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 185°C. Pel de sjalot en de knoflook en snipper ze fijn. Spoel de verse kerstomaten en hou er 8 apart voor de afwerking. Stoof de sjalot en de knoflook glazig in een pan met olie. Voeg er de verse kerstomaten en de kerstomaten uit blik bij, kruid met peper en zout en laat 25 minuten sudderen op een zacht vuur.

 2. 2

  Hak de munt fijn. Klop de feta samen met de ricotta en 4 eetlepels water luchtig met een garde. Breng op smaak met de munt, peper en zout.

 3. 3

  Kook de erwtjes 30 seconden in gezouten water, giet ze af en laat ze uitlekken. Bak het gehakt goudbruin in een pan met een scheutje olijfolie. Kruid met de ras el hanout, peper en zout en meng er de erwtjes onder.

 4. 4

  Lepel onderaan in de ovenschaal een laagje tomatensaus, beleg met een laag lasagnevellen, een laagje ricottacrème, de erwtjes en het gehakt. Leg opnieuw een laag lasagnevellen en herhaal nu alle laagjes. Eindig met ricottacrème, erwtjes en gehakt. Snij de apart gehouden kerstomaten doormidden en schik ze op de lasagne.

 5. 5

  Dek de lasagne af met aluminiumfolie en gaar hem 25 minuten in oven. Haal er de folie af en gaar nog 5 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lasagne met lamsgehakt, kerstomatensaus en erwtjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!