Recept

Libanese aardappelsalade met venkel met lamsballetjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Salade vol lentekriebels.

Liever vegetarisch? Vervang het lamsgehakt dan door vegetarisch gehakt of werk de aardappel-venkelsalade af met een gepocheerd ei of een spiegelei.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Boen de aardappelen grondig schoon en snij ze in plakken. Pel en pers de knoflook. Meng de aardappelen met de knoflook, het korianderzaad, het komijnzaad, de kurkuma, de chilivlokken en wat zout. Leg ze op een bakplaat en besprenkel ze met voldoende olijfolie. Bak de aardappelen 35 à 40 minuten in de oven, of tot ze gaar en licht goudbruin zijn.

  2. 2

    Maak de balletjes. Meng het lamsgehakt met het ei, het paneermeel, de ras el hanout, peper en zout. Rol het gehakt met vochtige handen tot hapklare balletjes. Bak de balletjes gaar en goudbruin in een scheutje olijfolie.

  3. 3

    Hak de peterselie, de dille en de koriander grof. Maak de venkel schoon en snij de knol met een mandoline of scherp mes in flinterdunne plakjes. Pers wat limoensap over de plakjes.

  4. 4

    Haal de aardappelen uit de oven en meng er meteen de gehakte verse kruiden, de ¬venkel en 1 à 2 eetlepels olijfolie onder. Kruid de aardappelen met peper en zout. Meng de zure room met gerookt paprikapoeder naar smaak en kruid hem met peper en zout.

  5. 5

    Serveer de aardappelsalade met de gehaktballetjes en de zure room.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Libanese aardappelsalade met venkel met lamsballetjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!