Recept

Pittige bloemkool met lamsballetjes en krieltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dol op pittig eten? Dan is deze ovenschotel met bloemkool en lamsballetjes iets voor jou. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Kook de krieltjes in gezouten water bijna beetgaar.

  2. 2

    Meng het lamsgehakt met het ei, het paneermeel, een mespunt korianderpoeder, een mespunt kaneel, peper en zout. Rol tot balletjes en zet 30 minuten in de koelkast.

  3. 3

    Pel en plet de knoflook en meng met de chilisaus, de sojasaus en 2 eetlepels olijfolie. Voeg indien nodig peper en zout toe.

  4. 4

    Snij de roosjes van de bloemkool en leg ze samen met de bloemkoolroosjes, de krieltjes en de lamsgehaktballetjes op de ovenplaat. Besprenkel met de chilisausdressing en zet 25 à 30 minuten in de oven tot alles krokant en gaar is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pittige bloemkool met lamsballetjes en krieltjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Kook de krieltjes in gezouten water bijna beetgaar.

  2. 2

    Meng het lamsgehakt met het ei, het paneermeel, een mespunt korianderpoeder, een mespunt kaneel, peper en zout. Rol tot balletjes en zet 30 minuten in de koelkast.

  3. 3

    Pel en plet de knoflook en meng met de chilisaus, de sojasaus en 2 eetlepels olijfolie. Voeg indien nodig peper en zout toe.

  4. 4

    Snij de roosjes van de bloemkool en leg ze samen met de bloemkoolroosjes, de krieltjes en de lamsgehaktballetjes op de ovenplaat. Besprenkel met de chilisausdressing en zet 25 à 30 minuten in de oven tot alles krokant en gaar is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!