Recept

Doperwtencrème met scampispiesjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke combinatie van scampi's en soep

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de scampi’s op de rugkant van kop tot staart open en verwijder het zwarte darmkanaal.

    Pel en plet de knoflook.

    Snipper de ui.

    Hak de peterselie.

  2. 2

    Meng de knoflook met wat peper, zout en 2 eetlepels olijfolie.

    Leg de scampi’s in de marinade.

  3. 3

    Stoof de ui en de prei in 1 eetlepel olijfolie.

    Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.

    Doe er de doperwtjes bij, laat 5 minuten koken en pureer.

    Kruid met peper en zout en breng opnieuw aan de kook.

  4. 4

    Prik de scampi’s op spiesjes.

    Bak ze 3 minuten aan elke kant in de marinade.

    Roer van het vuur af de room door de saus.

    Bestrooi de spiesjes met gehakte peterselie.

    Serveer ze bij de soep.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Doperwtencrème met scampispiesjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!