Varkensstoofpotje met kweepeer, krieltjes en cider
bereiding
-
1
Pel de uien en snij ze in partjes. Pel en pers de knoflook. Spoel de krieltjes. Schil de kweeperen, haal het klokhuis eruit en snij het vruchtvlees in partjes. Besprenkel de partjes met citroensap.
-
2
Verhit de olijfolie in een pan en bak de varkenswangen rondom goudbruin. Kruid ze met peper en zout. Haal ze uit de pan, doe 1 eetlepel boter in de pan en stoof hierin de uien en de knoflook glazig.
-
3
Voeg de rest van de boter en de bloem toe en roerbak ze 1 minuut. Blus de pan met de cider en laat die 1 minuut inkoken.
-
4
Giet alles in de slowcooker en voeg het varkensvlees, de kweeperen, de krieltjes, de laurier, de tijm, de kweepeergelei en de bouillon toe. Laat het stoofpotje 4 uur garen op high of 6 uur op low. Kruid het eventueel nog met peper en zout en werk het af met een extra takje tijm.