Recept

Knolselderpuree met geflambeerde champignons, kikkererwten en burrata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dankzij hun vlezige structuur zijn paddenstoelen een prima alternatief voor vlees en vis. Flambeer ze voor dit heerlijke herfstige gerechtje.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Hussel de kikkererwten met de tijm, geperste knoflook, paprikapoeder, peper en zout goed door elkaar. Verdeel alles over een met bakpapier beklede bakplaat en zet 30 minuten in de oven. Verhoog de oventemperatuur dan naar 220°C, schep alles om en zet nog eens een 8-tal minuten in de oven.

  2. 2

    Schil de aardappelen en de knolselder, snij in even grote stukken en kook ze samen gaar in gezouten water. Giet ze vervolgens af en laat ze nog even op het vuur droogstomen. Voeg de eidooiers, de melk en het nootmuskaat toe. Kruid met peper en zout en stamp tot een fijne puree.

  3. 3

    Maak de champignons schoon, snij in stukjes en bak ze in boter goudbruin. Blus met de whisky en flambeer ( opgelet : zet de dampkap uit tijdens het flamberen). Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Verdeel de puree mooi over de borden. Schep er de kikkererwten en de champignons op en verdeel er de burrata over. Bedruppel met olijfolie en serveer met extra peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Knolselderpuree met geflambeerde champignons, kikkererwten en burrata

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!