Recept

Empanadas met champignon-linzenvulling

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verrukkelijke empenada’s, nog lekkerder met chilisaus.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de ui en hak de chilipeper fijn. Snij de boerenkool fijn en de champignons in kleine partjes.

  2. 2

    Fruit de ui met de geperste knoflook en chilipeper in olijfolie glazig. Voeg de boerenkool en de champignons toe en bak 10 minuten mee. Voeg de linzen toe en kruid met de garam masala, peper en zout. Laat afkoelen.

  3. 3

    Snij met behulp van een uitsteekvormpje een 8-tal cirkels met diameter 12 cm uit het deeg. Verdeel het champignonmengsel over de rondjes taartdeeg. Maak de randjes van het deeg lichtjes vochtig met water en vouw het deeg over de vulling. Druk de randjes goed aan met een vork en vouw ze eventueel wat om, zodat ze goed dicht blijven. Bestrijk het deeg met het losgeklopt ei en bak de empanadas in 20 minuten goudbruin en gaar.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Empanadas met champignon-linzenvulling

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!