Recept

Pompoenfrittata met spekjes en spruitjes-veenbessensalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verrassende combinatie: een hartig groentegerecht met fruit.

Natalie tipt!

“Ook lekker zonder de spekjes! Je hoeft ze zelfs niet te vervangen voor een smakelijke vegetarische variant, want de kruidenkaas geeft al veel smaak. Zijn de veenbessen in seizoen? Vervang de gedroogde exemplaren dan door verse veenbessen, die je even laat inkoken in rodewijnazijn en honing, altijd lekker.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Maak de pompoen schoon en snij het vruchtvlees in blokjes. Schil de zoete aardappelen en snij ze in ongeveer even grote blokjes als de pompoen. Pel en pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de knoflook samen met de groenten en de spekjes. Breng ze op smaak met het paprikapoeder en de kaneel en stort de groenten en de spekjes in een ovenschaal.

  2. 2

    Klop de eieren los met de kruidenkaas en de room en kruid het mengsel met peper en zout. Schenk het eimengsel bij de groenten en bak de frittata 20 à 25 minuten in de oven.

  3. 3

    Maak intussen de salade. Maak de spruitjes schoon, doe ze in een blendertje en maal ze fijn. Maak de koolrabi schoon en snij hem met een mandoline in fijne plakjes. Meng de spruitjes met de koolrabi en de veenbessen.

  4. 4

    Maak de dressing. Klop de honing los met de zure room, de olie, de geraspte citroenschil en het citroensap. Kruid de dressing met peper en zout en meng hem onder de salade.

  5. 5

    Pof de pompoenpitten in een pan zonder vetstof. Haal de frittata uit de oven en werk hem af met de pompoenpitten. Werk de salade af met de kervel en serveer ze bij de frittata.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoenfrittata met spekjes en spruitjes-veenbessensalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!