Recept

Gnocchi met zoetzure ovenspruitjes en blauwe druiven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van redactrice Natalie: "Dé gouden tip voor de lekkerste spruitjes: maak ze in de oven. Ze krijgen een heerlijk krokant korstje en je hebt sowieso minder last van die kooltjesgeur. Een restje van dit gerecht is heerlijk als lunch de dag daarna. Oh, en wie toch zin heeft in vlees, kan hier makkelijk een plakje spek bij bakken.” 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de gnocchi op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met olijfolie, peper, zout en een snuifje versgeraspte nootmuskaat. Gaar 25 minuten in de oven en hussel af en toe om zodat alle gnocchi mooi krokant worden.

  2. 2

    Pel de sjalotten en snij ze in reepjes. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Spoel de druiven. Schep alles samen met de salie in een ovenschaal en voeg peper, zout, olijfolie, de balsamicoazijn en de honing toe. Schep goed om en zet 20 minuten mee met de gnocchi in de oven.

  3. 3

    Serveer de gnocchi met de ovengeroosterde druiven en spruitjes en werk af met extra salie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!