Recept

Volkorenrisotto met boschampignons, spinazie, feta en geroosterde pompoenpitten

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een heerlijk gezond eenpansgerecht!

Ken je geta? 

Wist je dat er ook ‘geta’ bestaat? Geta wordt gemaakt van geitenmelk. Deze kaas is zout en fris van smaak en iets zachter dan de klassieke feta van schapenkaas. Je gebruikt het wel net zoals feta.

bereiding
 1. 1

  Pel en snipper de sjalot en knoflook. Stoof de sjalot en de knoflook aan in wat olijfolie. Voeg er de rijst aan toe en roer tot alle korrels met een laagje olie bedekt zijn. Blus de rijst met de witte wijn, zet het vuur iets zachter en roer met een houten lepel tot al het vocht door de korrels opgenomen is.

 2. 2

  Schenk de warme bouillon pollepel per pollepel bij de risotto, roer telkens tot al het vocht opgenomen is voor je een nieuwe lepel vocht toevoegt. Dit neemt ongeveer 20 minuten in beslag. Roer er op het eind de jonge spinazie door tot ze geslonken is. Voeg tot slot de geraspte parmezaan toe.

 3. 3

  Rooster de pompoenpitten in een pannetje zonder vetstof. Maak de boschampignons schoon en bak ze krokant in een beetje olijfolie. Kruid ze met peper, zout en tijm.

 4. 4

  Doe de risotto in diepe borden en verdeel er de boschampignons over. Werk af met de verkruimelde feta, de geroosterde pompoenpitten, het basilicumblaadje en de peterselie op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Volkorenrisotto met boschampignons, spinazie, feta en geroosterde pompoenpitten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!